اهمیت شهر هوشند برای کلان شهر ها در چیست ؟

در یک شهر هوشمند از فناوری اطلاعات و ارتباطات هوشمند برای بهره‌وری بیشتر عملیاتی در شهر، کیفیت بهتر خدمات دولتی به شهروندان، و گردش اطلاعات و شفافیت در به اشتراک‌گذاری اطلاعات برای رفاه بیشتر شهروندان استفاده می‌شود. این موضوع به‌ویژه در کلان‌شهرها که با چالش‌هایی همچون ترافیک سنگین، آلودگی هوا، مصرف بالای انرژی، و مدیریت پیچیده منابع روبه‌رو هستند، اهمیت دوچندان پیدا می‌کند. با هوشمندسازی، کلان‌شهرها می‌توانند بهره‌وری خود را افزایش داده، خدمات را بهینه‌تر ارائه دهند و زندگی شهروندان را در برابر چالش‌های روزمره آسان‌تر کنند.

هدف اصلی شهر هوشمند بهیه‌سازی عملکرد شهر و بهتر کردن رشد اقتصادی است. بهرهٰ‌ گیری از تکنولوژي‌های هوشمند و پردازش و تحلیل اطلاعات تاثیر مستقیمی در ارتقا کیفیت زندگی شهروندان دارد. ارزش اصلی هم در تعداد تکنولوژی‌های مورد استفاده نیست بلکه در نحوه بکار گیری تلکنولوژي‌هاست.

زیر ساخت های شهر هوشمند

مولفه ها شهر هوشمند عبارتند از: مدیریت هوشمند ترافیک، انرژی هوشمند، ساختمان هوشمند، حمل و نقل هوشمند، زیرساخت هوشمند، انرژی هوشمند، پارکینگ هوشمند، تکنولوژی هوشمند، خانه هوشمند ، سلامت و مراقبتهای بهداشتی هوشمند، شهروند هوشمند اشاره کرد .

شهرهای هوشمند که براساس زیرساخت های زندگی الکترونیک طراحی می شود، نیازهای افراد به روشی هوشمندانه و با استفاده از آخرین فناوری های روز دنیا تامین می شود. اگرچه زیرساخت های فیزیکی از مهم ترین و ضروری ترین نیازهای توسعه زندگی شهرنشینی شهر هوشمند است، اما امروزه شهرها بیش از پیش به ابزارهای ارتباطی مبتنی بر فناوری های روز دنیا نیاز دارند.

زیر ساخت های شهر هوشمند

 

مولفه های اصلی  هوشمندسازی شهر کدامند؟ 

 

جوامع ایمن‌تر

بدون شک، شهر هوشمند نسبت به سایر نقاط دنیا از امنیت بیشتری برخوردار است؛ چراکه مشارکت میان بخش‌های خصوصی و دولتی به کاهش نرخ ارتکاب جرم در آن‌ها کمک زیادی می‌کند. فناوری‌هایی نظیر تشخیص شماره پلاک خودروها، مراکز مجهز به حس‌گرهای دیجیتالی برای ثبت اجرام و دوربین‌های پوشیدنی که توسط نیروهای امنیتی مورد استفاده قرار می‌گیرد

در کمک به مقامات رسمی در به حداقل رساندن ارتکاب جرم در یک شهر کمک می‌کند. برنامه‌ریزان در بسیاری از شهرهای جهان به‌تازگی سرمایه‌گذاری‌های کلان خود در تکنولوژی‌های هوشمند را آغاز کرده‌اند تا از طریق آن، مناطقی با امنیت بیشتر برای سکونت شهرنشینان به وجود آورند.

مدیریت هوشمند ترافیک

در شهر هوشمند حسگرهای اینترنت اشیا قابلیت نصب در جاده‌ها، روی چراغ‌های راهنمایی و وسایل نقلیه عمومی برای جمع‌آوری داده‌های مورد نیاز الگوهای ترافیکی، ازدحام و تصادفات را دارند. از این داده‌ها برای بهینه‌سازی جریان ترافیک، کاهش ازدحام و بهبود ایمنی جاده‌ای استفاده می‌شود و پیش‌بینی مسیرهای ترجیحی و جلوگیری از مشکلات احتمالی ازدحام را ممکن می‌سازد.

مدیریت پسماند هوشمند

مدیریت پسماند شهر هوشمند ، بخش مهمی از توسعه شهری هوشمند را شامل می‌شود که به بهبود جمع‌آوری، بازیافت، و دفع پسماند در یک شهر می‌پردازد. این رویکرد هوشمند، با استفاده از فناوری‌های مدرن از جمله سنسورها، اینترنت اشیا و تجزیه‌وتحلیل داده‌ها، به شهرها این امکان را می‌دهد که پسماند را بهینه مدیریت کنند و به کاهش هدررفت منابع و آلودگی محیط زیست کمک کنند.

حمل و نقل هوشمند

سیستم حمل و نقل شهر هوشمند به مجموعه‌ای از مفاهیم و ابزارها اطلاق می‌شود که به صورت یکپارچه و به منظور بهبود عملکرد سیستم حمل و نقل مورد استفاده قرار می‌گیرند. دوربین‌های کنترل وضعیت، سیستم شناسایی خودکار ماشین‌ها، حمل و نقل عمومی یکپارچه و کارآمد و… از جمله راه حل‌ ITS است.

کنترل انرژی و معمار هوشمند 

شهر هوشمند همه جزئیات مربوطه از شکل و ساختار ساختمان گرفته تا نورپردازی آن ها به سمت هوشمندسازی در حال حرکت هستند. همچنین اینترنت اشیا در شهرهای هوشمند بر روی میزان بهره وری انرژی تاثیر زیادی دارد. لامپ های هوشمند جهت مصرف بهینه برق بسیار مناسب هستند. علاوه ‌بر این امروزه طراحی آسانسورها به گونه‌ای است که علاوه بر رفع نیازهای مردم، سبب کاهش اتلاف وقت آن‌ها نیز می‌شود.

خانه هوشمند

یکی از مهمترین ها در شهر هوشمند ،خانه هوشمند است که از دستگاه‌های متصل به اینترنت مانند حسگرها، دوربین‌ها و سایر وسایل برای خودکارسازی و کنترل جنبه‌های مختلف زندگی روزمره استفاده می‌کند. این دستگاه‌ها اغلب به گونه‌ای طراحی می‌شوند که قابلیت همکاری با هم را داشته باشند و می‌توانند با یکدیگر ارتباط برقرار کنند تا وظایف را به طور خودکار یا در پاسخ به ورودی کاربر انجام دهند.

در مقاله‌ای جداگانه، به‌طور مفصل در مورد خانه هوشمند توضیح داده شده است. برای اطلاعات بیشتر، می‌توانید با کلیک روی ” خانه هوشمند ” آبی رنگ، مقاله مربوطه را دنبال کنید

در اینجا به سه روش هوشمند سازی خانه می‌پردازیم که شامل:

  • آیفون تصویری هوشمند

    آیفون تصویری هوشمند این امکان را برای شما فراهم می‌کند که حتی در زمانی که در منزل نیستید، فردی که زنگ در را می‌زند ببینید و حتی در را برای ایشان باز کنید. در برخی از این آیفون‌ها حتی این قابلیت را دارد که با واحدهای دیگر، مکالمه صوتی و تصویری برقرار کنید.

  • ترموستات‌ هوشمند

    شما می‌توانید با استفاده از ترموستات هوشمند، دما و مصرف انرژی را در خانه ی هوشمند خود به آسانی مدیریت کنید. برخی از این دستگاه‌ها می‌توانند میزان مصرف انرژی را به شما گزارش دهند تا فیلترها را عوض کنید.

    شهر هوشمند-فنس الکتریکی

  • فنس الکتریکی

    بهترین امنیت در شهر هوشمند فنس الکتریکی اسپارا یک سیستم حفاظتی مدرن، هوشمند، شوک‌دار و آلارم‌دهنده است که به تنهایی به عنوان حصار فیزیکی کامل عمل می‌کند. این فنس الکتریکی می‌تواند بر روی دیوارها، در کنار سایر حفاظ‌ها و نرده‌ها در پیرامون اماکن و تأسیسات نصب گردد. اسپارا یک برند معتبر با زیرمجموعه‌های اسپاراهوم ، اسپاراکو و اسپارازو است که در زمینه تولید فنس‌های الکتریکی پیشرفته فعالیت دارند و حصارهای الکتریکی این برند از بهترین تکنولوژی‌ها برای امنیت بیشتر برخوردار هستند.

    برای ایجاد بازدارندگی در برابر سرقت و مقابله با آن، می‌توان از وارد کردن شوک قوی اما استاندارد استفاده کرد. محل نفوذ را می‌توان از طریق پیامک به اطلاع رساند یا در اتاق کنترل مشخص کرد. همچنین، آلارم‌های هشدار مانند آژیر، پرژکتورها و دوربین‌های مداربسته نیز می‌توانند به نمایش درآیند

    قیمت فنس الکتریکی از دیوارهای معمولی ارزان تر و در مقایسه با سیستم های سنتی ناکارامد از قبیل فنس توری، سیم خاردار و انواع نرده های شاخ گوزنی بسیار کارآمد ومقرون به صرفه تر است. قیمت هر متر فنس الکتریکی ارائه شده بر اساس متر طول است. همچنین قیمت آن وابسته به فاکتورهای مختلف از جمله متراژ محیط، ارتفاع دیوار پروژه مدنظر، ارتفاع فنس، هم سطح بودن دیوار پروژه، وجود صفحه بر روی دیوار جهت انجام عملیات جوشکاری و غیره است .شایان ذکر است ارتفاع استاندارد حفاظ برقدار بستگی به ارتفاع دیوار پروژه دارد

پارکینگ هوشمند -شهر هوشند

پارکینگ هوشمند

با نصب حسگرهای اینترنت اشیا در فضاهای پارکینگ امکان تشخیص اینکه چه زمانی یک فضای پارک اشغال شده است و ارسال اطلاعات آن به سرور مرکزی فراهم می‌شود. به این ترتیب رانندگان به مکان‌های پارک در دسترس راهنمایی می‌شوند و ازدحام و زمان جست‌وجو کاهش می‌یابد. همچنین این حسگرها، داده‌ها را به فضای ابری منتقل می‌کنند و هر زمان که جای پارک خالی در نزدیکی یک راننده منتظر پیدا شود، بلافاصله او را مطلع می‌کنند.

کیفیت زندگی

ارتقای کیفیت زندگی ساکنان شهر، هدف اصلی طرح شهر هوشمند است. زمانی که دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی به آسانی صورت بگیرد، همه شهروندان از آموزش سطح عالی برخوردار باشند و امکانات فرهنگی و فضاهای تفریحی مهیا باشد می‌توان گفت که برنامه به سمت هوشمندسازی شهر پیش می‌رود.

به‌طور کلی ابتکارات شهر هوشمند برای ایجاد محیط‌های شهری پویا با تضمین رفاه شهروندان است.این شهرها در دنیا شهر هوشمند محسوب می‌ شوند.

شهرهای سراسر جهان در مراحل مختلف توسعه و پیاده سازی فناوری هوشمند هستند. با این حال، چندین شهر وجود دارند که در این منحنی از خیلی‌ها جلوتر هستند و مسیر ایجاد شهرهای کاملاً هوشمند را هدایت می کنند.

شهرهای هوشمند دنیا

شهرهای هوشمند بزرگ دنیا با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین مانند اینترنت اشیا (IoT)، هوش مصنوعی و کلان‌داده، به دنبال بهبود کیفیت زندگی شهروندان و افزایش بهره‌وری زیرساخت‌ها هستند. سنگاپور به‌عنوان پیشروترین شهر هوشمند جهان شناخته می‌شود و با اجرای پروژه‌های هوشمند در مدیریت ترافیک، سیستم‌های حمل‌ونقل عمومی و زیرساخت‌های پایدار، توانسته است به یکی از کارآمدترین و پاک‌ترین شهرها تبدیل شود. این شهر با استفاده از حسگرهای هوشمند و تحلیل داده‌ها، خدمات عمومی مانند انرژی و آب را بهینه می‌کند و سیستم‌های حمل‌ونقل بدون راننده را توسعه داده است.

در کنار سنگاپور، بارسلونا و کپنهاگ نیز از جمله شهرهای پیشرفته در حوزه هوشمندسازی هستند. بارسلونا با استفاده از فناوری‌های هوشمند در مدیریت روشنایی خیابان‌ها، سیستم‌های بازیافت هوشمند و ایجاد زیرساخت‌های پایدار، توانسته هزینه‌های شهری را کاهش و کیفیت محیط‌زیست را بهبود بخشد. در کپنهاگ، هدف‌گذاری برای کاهش انتشار کربن و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر مانند باد و خورشید، این شهر را به الگویی برای توسعه پایدار و شهرهای هوشمند تبدیل کرده است. چنین شهرهایی با تکیه بر نوآوری و فناوری، نه‌تنها زندگی را برای ساکنان آسان‌تر می‌کنند، بلکه به حفظ محیط‌زیست جهانی کمک می‌نمایند.

  1.  بارسلونا – اسپانیا
  2. کلمبوس – امریکا
  3. دبی – امارات متحده عربی 
  4. هنگ کنگ – چین 
  5. کانزاس – امریکا
  6.  لندن – انگلستان
  7.  ملبورن – استرالیا
  8.  نیویورک – امریکا
  9. ریکیاویک – ایسلند 
  10. سنگاپور
  11.  توکیو – ژاپن
  12. تورنتو – کانادا
  13. وین – اتریش

ایجاد سیستم های هوشمند سازی شهرها برای مناطق شهری مزایای زیادی را برای شهروندان در سراسر جهان فراهم می‌کند. نه تنها برای بهبود کیفیت زندگی، بلکه برای اطمینان از پایداری و استفاده بهینه از منابع بسیار مفید است.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها